sâmbătă, 8 martie 2008

Pentru o mai buna comunicare cu cei din jur

În dorinţa de a avea o cât mai bună informare despre lucruri care mă pot ajuta, nu doar să ştiu "ce vrăji a mai făcut Samantha" (adică tot felul de filmuleţe funny şi ştiri de doi lei) am dat peste un material interesant despre comunicare.

Fie ca e vorba de relatiile de la birou, fie de parinti, copii sau prietenul tau, lucrurile se intampla in acelasi mod. Ne expunem punctul de vedere. Reluam faptele, detaliile, actorii, tragem concluzia. Si totusi nu dorim sa facem un tablou sau un potret, ci, fara sa fim intotdeauna constienti, introducem in discurs o serie de elemente manipulatoare, menite sa convinga pe intorlocutor de realitatea celor spuse. A vedea prin ochii celuilalti inseamna de multe ori a fi convins ca punctul de vedere al interlocutorului este unul demn de urmat. Chiar daca nu ne dorim sa ne afisam aderarea la opinia respectiva. Sursa


Este incomplet, totuşi, din punctul meu de vedere. Şi asta pentru că oricât de cerebral ai fi şi oricât de bine ai stăpâni arta conversaţiei, lucrurile sunt departe de a fi atât de simple. Sunt oameni care nu sunt pregătiţi să asculte, critici mai ales. Aceeaşi oameni mai bine cad in latura cea mai străfundă a ridicolului şi a penibilităţii decât să recunoască şi să admintă lucruri evidente. Cu ei cum tratezi ? Să-i laşi în imbecilitatea lor ? Ar fi o soluţie. Vorba aia, prostul până nu-i şi fudul ...nu-i prost destul. Dar dacă asta te afectează pe tine, în mod direct, mai poţi face asta ?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu