marți, 23 decembrie 2008
Atenţie mare la preţurile din hypermarket-uri!!!
Kaufland. Ia cineva o pâine. Pe eticheta scrie 1,8 lei. La casă, îi bate 18 lei. Şi nu din greşeală. Ce şi-o fi zis, taci că fraieru nu vede la câte cumpărături are!!
Asta-i ţara în care trăim, când toate himermarket-urile din lume vin cu oferte care mai de care, cele de la noi nu ştiu cum să te fure mai mult. Şi într-un mod absolut grotesc, adică pe faţă aşa, subapreciindu-ne inteligenţa. JENANT!
luni, 15 decembrie 2008
marți, 9 decembrie 2008
marți, 11 noiembrie 2008
Desigur de bineinteles
Acestui dobitoc de sofer, proprietar (sau nu) de Mercedes, nu i-a ajuns doua locuri de parcare, cum se intampla frecvent ... Considerandu-se in mod evident deasupra muritorilor de rand ... a ocupat patru locuri de parcare, ca sa "moara dusmanii lui de ciuda"! Si cand or incepe aceste resturi umane sa se trezeasca cu masina pe butuci ...
sâmbătă, 25 octombrie 2008
Informații "prețioase"
Mă aflam în zona Milcov zilele trecute și trebuia sa identific, urgent, un bloc pe strada Alecu Russo. Eram în criză de timp și foarte stresată din cauza deadline-ului și telefoanele care sunau din 3 în 3 minute (fără exagerare) mi-au pus capac. Creierul a dat system error, too many .dlls were missing ... și nu puteam să-mi amintesc unde vine cu exactitate această stradă. Ce faci când vrei să ajungi într-un loc și nu știi cum ?! Întrebi lumea pe stradă, evident! Și întreb, un nene, în jur la 55 de ani, care ieșise dintr-un magazin alimentar de cartier. Era în papuci de casă și ducea o pâine. Mi-am zis că el cu siguranță mă poate ajuta, era clar că locuia în zonă. Și-l întreb, "nu vă supărați, unde este strada Alecu Russo??" Se oprește omul în loc, își duce mâna la bărbie, și-o freacă câteva clipe, în semn de meditare (mi-am zis eu) și, deodată, se luminează la față și zice "da, aici în cartier este! De unde stau eu la stânga!". Și atât, astea au fost lămuririle lui. Ce mai poți să spui la așa ceva? Am râs cu al meu coleg de suferință preț de câteva minute bune. Genial răspuns.
sâmbătă, 4 octombrie 2008
joi, 2 octombrie 2008
luni, 29 septembrie 2008
Muzica românească înregistrează progrese
(Încercați cu Explorer dacă nu vă merge cu Mozilla)
O schimbare am observat și la Giulia, Marius (ex Accent), vedeți piesa Rain; Prima noaptea - Dj Project feat. Giulia (pentru care au obținut și un premiu în cadrul Romanian Top Hits, desfășurat la Bacău), Suflet gol - Natalia Barbu, Blaxy Girls sunt o surpriză placută, cu a lor piesă "If u feel my love". Chiar și Andreea Bălan a început să se pună pe treabă, vedeți piesele Baby get up and dance și Prinde-ma, aprinde-ma, care nu sunt tocmai rele. Sper să-i țină acuma și să-i determine și pe alții să lase fițele și să se apuce serios de treabă.
joi, 18 septembrie 2008
România, târfa politicienilor
Mă amuza, până acu câţiva ani, toate frăsunelile autorităţilor care participau sau organizau dezbateri, pe la consiliile judeţene, pe la diferite emisiuni tv, despre discrepanţele dintre învăţământul rural şi cel de la oraş. Acum mă scârbeşte. În fiecare an e la fel. Autorităţile de la ţară stau şi dorm toată vara, profită de rezultatul licitaţiilor aranjate, pe diferite tărâmuri (cu adevărat "europene" - n-am să înţeleg niciodată de ce toţi vorbesc de ţări europene, geografic şi noi suntem o ţară europeană, nu şi dezvoltată însă)
Încă un an în care profesorii vor face grevă. Aşa şi ?! Câteva luni se pot recupera uşor, lasă-i să facă.
Ce dacă toţi medicii ne pleacă din ţară? N-au decât! De ce să le dăm salarii mai mari? De ce să investim în cultură? Lasă că manelele sunt mai ieftine, nu trebuie teatre, biblioteci, muzee, etc.
Şi, la un moment al vieţii tale, faci "greşeala" să pleci într-o excursie prin Europa. Şi rămâi uimit să vezi catedrale, să vizitezi muzee care iţi iau respiraţia, să auzi de universităţi ridicate la 1200. Să vezi tuneluri de zeci de kilometri, prin care străbaţi un oraş ca Stutgardul fără bătăi de cap, semaforizate, cu intersecţii. Şi te uiţi cu jale şi te întrebi: la noi de ce nu? Şi, când te întorci în ţară şi te ia direct din vamă aspectul caracteristic al României: câini fără stăpân, căruţe făcând legea pe drumurile praf, cozi interminabile de maşini, claxoane şi înjurături, te apucă ura, îi urăşti pe toţi cei care au condus şi conduc această ţară.
De ce trebuie să ne ducem copiii în străinătate pentru o operaţie pe care EI o fac de zeci de ani? Pentru că boii şi-au batut joc de toate valorile, pentru că nu se iau măsuri decât sub presiune.
La Parlament iei masa cu 60.000 porţii duble
Aveţi reduceri şi când mergeţi la curve
Vezi pe tv judecători la curul gol dansând nasol,
fără control după o supradoză de prostamol.
Mori în spital pe hol
dacă te accidentează serios un poliţist matol!
Votaţi corupţia, publicitatea decide
cine încă 4 ani de acu ucide minţi lucide.
Ceri de la mine ce nu-mi poate de nimeni şi
ştiu că tre' să menţii dorinţa de a trăi,
putem discuta elevat sau să ne dăm în cap
în căcat să rămânem corecţi nu pare elevat
....ce aveţi de gând ca instituţie ?
Sunt mulţi care gândesc era mai bine înainte de revoluţie
O optimă soluţie au găsit românii împinşi de ură
Şi-au găsit refugiu în băutură.
Acţiunile CNA-ului au conotaţie politică,
Prea mulţi parlamentari pentru o ţară aşa de mică
Vă urăsc pe toţi şi nu numa eu:
Sunt în spatele meu oamenii care se descurcă greu din neamul meu. Paraziţii
marți, 16 septembrie 2008
vineri, 18 iulie 2008
joi, 17 iulie 2008
Viaţa unui băieţel de 11 anişori depinde de noi toţi
Lucian Murariu trăieşte, la doar 11 anişori, drama vieţii sale. Pentru el, viaţa nu a fost deloc uşoară. Tatăl a murit cu două luni înainte să se nască el, iar mama l-a abandonat când avea trei luni. Singura lui mângâiere este o mătuşă, din partea tatălui, care se zbate pentru viaţa lui. Drama vieţii sale a atins punctul culminat la vârsta de şase ani, când s-a declanşat necruţătoarea distrofie musculară progresivă Duchenne. Continuare
miercuri, 16 iulie 2008
I'm moving on
luni, 31 martie 2008
Nicoleta Luciu, invitată specială la un concurs de frumuseţe băcăuan
Nicoleta Luciu a fost, sâmbătă, 29 martie, invitată specială la un concurs de frumuseţe desfăşurat la Arena Mall, din Bacău. Ambasadoarea oficială a frumuseţii a creat o atmosferă incendiară împreună cu cele două dansatoare ale ei. Spre deliciul celor prezenţi, Nicoleta Luciu a urcat pe scenă un tînăr spectator, pe care l-a lăsat, apoi, "pradă" celor două dansatoare focoase. După ce l-au dezbrăcat până la jumătate şi i-au dansat în poală, Nicoleta l-a predat pe tînăr înapoi iubitei sale, care a asistat de pe margine la spectacolul sexy.
Concursul de frumuseţe a debutat cu prezentarea celor zece concurente, eleve ale colegiilor băcăuane, care şi-au propus să dovedească atît juriului, cît şi publiului, că merită titlul de Miss Mall 2008 şi premiile consistente puse în joc. Fetele au încercat să facă act de posibilele lor atuuri pe parcursul a patru probe, care au constat în prezentarea unei ţinute casual, a costumelor de baie, de seară şi proba artistică. După proba artistică, fetele au demonstrat că sunt frumoase, înainte de toate. Opt dintre ele au recitat câte o strofă din poezii cunoscute, la care, majoritatea s-au încurcat, o altă concurentă a spus un banc, iar concurenta cu numărul patru a fost singura care a dovedit că poate ceva mai mult decât să înveţe pe de rost caâteva versuri dintr-o poezie. Într-un costum oriental autentic, concurenta cu numărul patru a stîrnit ropote de aplauze cu mişcări languroase din şold.
Decizia discutabilă a juriului şi contestată de public, în ceea ce-o priveşte pe câştigătoarea titlului de Miss Mall 2008, confirmă încă o dată, dacă mai era nevoie, că banala şi mult prea apreciata formula, care irită din ce în ce mai mult spectatorul concursurilor de miss, "frumuseţea interioară" nu este numai un clişeu care se bucură de o popularitate covârşitoare, ci a ajuns să înglobeze o sumă de abilităţi şi laturi ale personalităţii participantelor la astfel de competiţii. Nu de puţine ori am aşteptat cu răsuflarea tăiată desemnarea celei mai frumoase femei, pentru a constata cu dezolare că reala câştigătoare nu corespunde întru totul preferinţelor noastre estetice şi că o mulţime de alţi factori au propulsat-o pe aceasta în vârful piramidei frumuseţii.
luni, 24 martie 2008
sâmbătă, 15 martie 2008
Cubanezii au voie sa-si cumpere calculatoare
Faptul că E-ON Moldova lasă frecvent câte jumătate de oraş în beznă pentru ore întregi, iar sistemul electric super depăşit al oraşului Bacău avariază iremediabil aparaturile noastre electronice şi de uz casnic, brusc, nu-mi mai pare atât de ieşit din comun. Până la urmă, se poate şi mai rău. Aşa am ajuns noi, românii, să ne consolăm. Când intri în casă şi te izbeşte un miros de oase arse şi constaţi că al tău calculator de sute mii de lei este în moarte clinică, indicat ar fi să te gândeşti că lumea, în Cuba, încă mai mănîncă la lumina lumânării, la faptul că în Albania, şi nu numai, se trăieşte mai rău ca-n România, şi-ţi mai amiteşti că anual, între unu şi trei milioane de adulţi şi copii, încă mai mor de malarie în Africa ori în alte zone tropicale şi subtropicale. Ba mai mult, imaginaţi-vă viaţa fără internet. Dă bine la psihic.
sâmbătă, 8 martie 2008
Pentru o mai buna comunicare cu cei din jur
Fie ca e vorba de relatiile de la birou, fie de parinti, copii sau prietenul tau, lucrurile se intampla in acelasi mod. Ne expunem punctul de vedere. Reluam faptele, detaliile, actorii, tragem concluzia. Si totusi nu dorim sa facem un tablou sau un potret, ci, fara sa fim intotdeauna constienti, introducem in discurs o serie de elemente manipulatoare, menite sa convinga pe intorlocutor de realitatea celor spuse. A vedea prin ochii celuilalti inseamna de multe ori a fi convins ca punctul de vedere al interlocutorului este unul demn de urmat. Chiar daca nu ne dorim sa ne afisam aderarea la opinia respectiva. Sursa
Este incomplet, totuşi, din punctul meu de vedere. Şi asta pentru că oricât de cerebral ai fi şi oricât de bine ai stăpâni arta conversaţiei, lucrurile sunt departe de a fi atât de simple. Sunt oameni care nu sunt pregătiţi să asculte, critici mai ales. Aceeaşi oameni mai bine cad in latura cea mai străfundă a ridicolului şi a penibilităţii decât să recunoască şi să admintă lucruri evidente. Cu ei cum tratezi ? Să-i laşi în imbecilitatea lor ? Ar fi o soluţie. Vorba aia, prostul până nu-i şi fudul ...nu-i prost destul. Dar dacă asta te afectează pe tine, în mod direct, mai poţi face asta ?!
marți, 4 martie 2008
luni, 3 martie 2008
Când se consideră că ai succes ?
Nici trendul actual nu ne ajută în vreun fel. Citim de câţiva ani încoace, în ziare, reviste, vedem la televizor, despre personaje considerate de succes. Nu-i amintim pe oligarhi, moguli, etc. Să ne gândim la fătucile care sunt considerate "de succes" din te miri ce. Tot ce au avut de făcut a fost să devină "iepuraşi cu papion". Adică să-şi arate ţâţele în playboy. De acolo au devenit amantele oligarhilor, care le-au făcut cântăreţe ori vedete tv. Odată ajunse aici, presa le menţine urmărindu-le pas cu pas şi informându-ne pe noi, publicul larg, despre ce cadouri au mai primit, despre faptul că-şi fac cumpărături nu ştiu de la ce magazin de fiţe, de obicei (dacă nu musai) din Milano, Paris ori New York. Şi te gândeşti, complexat fiind deja, la orele pe care le pierzi la serviciu, la n ratele pe care le ai la banci şi pe la diverse magazine de electronice, la week-end-urile ratate şi la faptul că deja ai pierdut numărul promisiunilor făcute părinţilor de a merge în vizită...
Revenind, aşteptările mele de acum cinci erau marcate, ce-i drept, de mai mult optimism. Nu-mi propusesem să ajung preşedintele României, nici să calc pe urmele Madonnei, astfel că, dezamăgirile nu sunt atât de mari. În proporţie de 90% sunt, încă, realizabile. Acum sunt mai optimistă decât eram acum doi ani. După lungi cugetări am conchis că "eşti de succes" atunci când te simţi bine în pielea ta. Şi aici intră slujba, anturajul, modul de viaţă şi absolut orice.
luni, 25 februarie 2008
luni, 18 februarie 2008
Măgura, capcană pentru şoferii inconştienţi
duminică, 17 februarie 2008
vineri, 15 februarie 2008
Nici chiar Peugeot-ul nu merge singur
Azi a nins. A nins suficient cât să ridice probleme atât şoferilor cât şi firmelor angajate de Consiliul Judeţean Bacău pentru deszăpezire, care şi-au dat seama că ninge afară după trei ore. Asta n-ar fi o problemă pentru că romănii, în special băcăuanii, sunt obişnuiţi ca autorităţile să fie surprinse, de orice, şi să reacţioneze cu mare întîrziere ori chiar deloc. Astfel, şoferii au dat dovadă de prudenţă, cel puţin marea majoritate dintre ei. Pe traseul Bacău-Oneşti s-a circulat, până la orele 14, infernal. Traficul nici nu avea cum să fie altfel atât timp cât se circula cu viteza melcului. Chiar şi în cele mai extreme situaţii se găsesc unii să fie mai cu moţ, că aşa-i românul. Şoferul unui Peugeot 206 a confundat fundalul de pe Măgura cu cel din "Need for Speed"şi surprins a mai fost când s-a trezit cu roţile-n sus. Nu a adaptat viteza la condiţiile meteo, a derapat, a luat un dâmb şi ala a fost. Nu s-a găsit nimeni să-i comunice şoferului, trecut bine de prima tinereţe, că nici chiar Peugeot-ul nu merge singur. Detalii de genul acesta le-aş trece în cartea tehnică a maşinii. Autovehiculul nu are pilot automat şi nu gândeşte singur! Acest autovehicul este recomandat celor cu IQ peste 50! La nici două sute de metri mai încolo, un Logan, care circula şi el cu viteză, a derapat într-o curbă, s-a pus la un moment dat de-a curmezişul drumului şi după colţ vine călare pe cai putere un BMW şi poc, în Logan. Nu s-a lăsat cu victime. Loganul, însă, a fost făcut praf pe parte stângă.
joi, 14 februarie 2008
Unde nu-i cap, vai de picioare, (-le) noastre!
Problema se pune în felul următor: dacă am un salariu sub 2.500 de lei şi NU pot cumpăra locuinţa ANL (în cazul în care aş avea una în chirie) decât cu "banii jos", care sunt şansele ca eu s-o pot cumpăra vreodată ?! Creditele bancare se exclud din start, deoarece, ştim cu toţii, acestea sunt direct proporţionale cu veniturile. Prin definiţie, ANL-urile sunt ajutoare sociale. În condiţiile date, unde mai e ajutorul ?!
duminică, 10 februarie 2008
Prezenţă scăzută la dezbaterea uninominalului
Asociaţia neguvernamentală "Oamenii cetăţii" a organizat, astăzi la
prânz, în Piaţa Tricolorului, din Bacău, o dezbatere cu şi pentru băcăuani,pe tema votul uninominal. Membrii asociaţiei şi-au propus, prin această acţiune, să informeze cetăţenii despre ce înseamnă acest tip de vot şi felul în care acesta ar reforma întregul sistem electoral. Avocatul Vasile Agapie a criticat dur sistemul de vot pe liste, precizînd că acesta le asigură, pentru mulţi ani, scaunele celor de care, "de 17 ani, nu mai scăpăm". Intenţie absolut laudabilă, interes, însă, zero. Sau aproape zero.Lipsa interesului băcăuanilor faţă de votul uninominal a fost redat de numărul mic de oameni prezenţi la dezbatere. Băcăuanii ori cunosc foarte bine sistemul de vot uninominal ori nu vor să fie informaţi despre,potenţialul, nou sistem electoral. Situaţia ar fi fost cu totul alta dacă, în faţa Prefecturii, ar fi cântat Florin Salam sau dacă s-ar fi dat mici şi bere gratis.
Şi-o să vină vremea alegerilor şi o să se voteze, ca de obicei, după ureche şi ne vom petrece alţi patru ani, sau cinci, plângându-ne de cât de grea este viaţa în România.