marți, 7 aprilie 2009

Amenzi de circulaţie " la oha"

Înainte să achitaţi amenzile de circulaţie, bine ar fi să citiţi cu atenţie notificările primite prin poştă şi să vă gandiţi serios la ce făceaţi şi unde eraţi în momentul în care se presupune că radarele fixe v-au surprins încălcând limita legală de viteză. Dacă nu vreţi să îmbogăţiţi nişte "băieţi deştepţi", respectiv o firmă din Cluj care a amplasat radare fixe în mai multe judeţe din ţară, şi care, încă de la începuturile afacerii, au pornit cu "greşeli" sistematice. Specific "româneşte", banii din amenzi nu se duc în bugetul Poliţiei sau al municipiului, ci în cel al firmei. Primăriile redirecţionează banii, încasaţi de Direcţiile de Taxe şi Impozite Locale, către această firmă pentru "investiţiile făcute".

Un ieşean a reuşit performanţa de a fi în două locuri în acelaşi timp. Acest lucru este demonstrat de radarele fixe care l-au amendat pe un tânăr de două ori în aceeaşi zi, ora şi minut. Potrivit legii în vigoare, un conducător auto nu poate fi sancţionat pentru aceeaşi abatere de două ori. "Nu se poate aşa ceva. Este un abuz. Persoana în cauză trebuie să solicite anularea proceselor verbale. Este practic imposibil să fii în acelaşi timp în locuri diferite. Cu siguranţă s-a comis o greşeală. Reprezentanţii poliţiei trebuie să demonstreze acest lucru prin probe şi să dovedească faptul că aparatul era omologat şi verificat metrologic", a declarat avocatul Liviu Bran. Continuare

Unde să-ţi cauţi dreptatea?

Un cetăţean din Oneşti a primit acasă o amendă de circulaţie pe numele fiicei sale, care ar fi fost surprinsă de radar într-o comună din judeţul Ialomiţa cu 20 km/h peste limita legală. Până aici nimic deosebit.

Numai că, fiica omului nu are permis, nu are maşina şi, mai mult, la data primirii amenzii, era plecată din ţară.
Continuare

În spatele radarelor fixe de pe raza judeţului Bacău se afla tot firma Codec Spat SRL din Cluj, informaţie confirmată de comisarul Dorin Roman, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu