miercuri, 25 martie 2009

Mă enervează medicii!

Mă enervează frigul din spitale şi asistentele nesimţite care au nevoie să fie strigate de trei ori ca să vină o dată. Mă enervează faptul că medicii cei mai dispuşi să ia mită sunt de obicei şi cei a căror competenţă este muuult discutabilă.

Pornind de la o poveste relatată de Jurnalul Naţional, mă enervează că există medici care nu ştiu ce e aia o boală congenitală şi trebuie să le explice pacienţii lor. Dialogul următor a avut loc pe bune potrivit Jurnalului şi eu una nu am niciun dubiu asupra autenticităţii:
Medicul: - Aveţi de mult această boală?
Pacienta: - Da, e congenitală.
Medicul: - Şi, concret, de cât timp o aveţi?
Pacienta: - Păi, doamnă, concret, o am din naştere, pentru că v-am spus doar că e congenitală. Adică din naştere.
Medicul: - Ah, da, aveţi dreptate.

Mă enervează medicii care prescriu pacienţilor cele mai scumpe tratamente.
Mă enervează medicii care, în cazuri de viroze şi gripe, îţi prescriu tratamente inadecvate, total pe lângă ce ai (în sensul ca la viroză şi gripă te pune să iei paracetamol şi la o simplă răceală îţi dă cele mai puternice antibiotice, de cele mai multe ori fără pansament, şi te trezeşti cu tot felul de candide).
Mă enervează cei care prescriu medicamente în doze pentru copii. Asta mi s-a întamplat mie ani de-a rândul, de o gripă mă ţinea şi trei săptămâni la pat, timp în care abia puteam să mă târâi până la baie. Mai era un pic şi a mea mamă mă ducea la Târgu Mureş, pentru tot felul de teste şi analize, pentru a se explica aşa zisa imunitate slabă pe care o aveam, în condiţiile în care se făceau eforturi mari pentru ca eu să am o alimentaţie sănătoasă.

Mă enervează medicii care îi tutu­iesc pe pa­cienţi. Cu cât pacientul e mai în vârstă, cu atât e mai dispus să pri­mească un tratament de "per tu" de la medic. În mod cu totul şi cu totul inexplicabil, cu cât e mai de­par­te de oraş, adică stă la ţară, cu atât e mai tutuit. Şi cu cât mai puţină carte ştie acesta, tot la fel. Se pare că, în ac­cep­­ţia unora dintre medici, există pa­ci­enţi care merită să moară de-a drep­­tul, din cauză că nu ştiu carte sau stau la ţară!

Absolut jenant!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu